Saturday, March 24, 2012

Energizante naturale

Pentru ca tin foarte mult sanatate,va recomand cu drag acest articol.Enjoy:)


Cei care au nevoie de o variatie pentru cafeaua de dimineata iata lista celor mai bune energizante naturale, care inlocuiesc cu succes licoarea cea neagra si amaruie. Suntem impotriva bauturilor energizante preparate sintetic, care oricum contin cantitati foarte mari de cafeina, asa ca lista noastra cu bauturi energizante contine doar alternative sanatoase si foarte gustoase. O alternativa sunt toate energizantele naturale facute in casa.
    
Cafeaua de cicoare se face din radacina de cicoare prajita si macinata este folosita adesea in zona mediteraneana ca substitut pentru cafea. O gasesti la magazinele naturiste i forma clasica sau instant si o prepari la fel cum prepari cafeaua normala. Nu da dependenta, nu iti mareste tensiunea, dar contine vitamine si minerale care iti dau energie. Iar gustul seamana foarte mult cu cel al cafelei.
Suc de portocale si ulei de in. Combinatia se face in felul urmator: amesteca in blender doua portocale fara coaja, o lingura cu ulei de in si o lingura de apa rece. Bea din acest amestec cu inghitituri mici. Portocala este o sursa buna de potasiu, magneziu si vitamine din grupul B. Uleiul de in va incetini eliberarea zaharului din portocala in sange si astfel iti asigura cateva ore bune de energie.
Bananele combinate cu verdeturi sunt o combinate traznite dar gustoasa si foarte eficienta. Cum se prepara acest energizant natural? Pune in blender doua banane si o frunza de salata verde, plus o ceasca de apa. Banana este o sursa buna de potasiu, un mineral care previne oboseala, iar vitaminele din grupul B ajuta la trasformarea alimentelor in energie. Mai contine si fosfor care iti da mai multa rezistenta fizica. Salata verde este si ea bogata in potasiu si vitamine. In loc de salata mai poti folosi cu succes fire de grau incoltit.

Cafeaua de cicoare
Suc de portocale
Ulei de in
Banane
Verdeturi
Miere si polen
Fructe


Miere si polen. Nu este nevoie sa insistam asupra calitatilor pe care le are mierea naturala si nici asupra capacitatii acesteia de a-ti aduce energie. Amesteca o lingura de miere, o lingurita polen si o cana mica de apa. Pentru un gust mai bun, poti adauga fructele preferate. Polenul contine multe vitamine, minerale, grasimi si aminoacizi care iti dau energie, iar miere ajuta la digestie si revitalizeaza corpul, scrie care2.
Energizantele naturale trebuie incluse in meniul micului dejun. Te vor ajuta sa te simti bine, te vor mobiliza si iti vor aduce energia de care ai nevoie ca sa ai o zi fumoasa. Evident ca pentru o zi in care sa te simti in forma maxima este nevoie de o repriza de fitness matinala si de un mic dejun sanatos.

No comments:

Post a Comment