Tuesday, March 20, 2012

Efectele Coca-Cola asupra organismului


Bauturile gen Cola au 3 ingrediente care, pot fi daunatoare pentru sanatate:
1.Indulcitorii
2.Cafeina
3.Acid fosforic
Ce efect au aceste substante asupra organismului? Nu cred ca va puteti imagina.
- in primele 10 minute: 10 lingurite de zahar iti intra in organism (100% din cantitatea recomandata zilnic). Nu vomiti imediat din cauza abundentei de dulce pentru ca acidul fosforic taie din greata.
- dupa 20 de minute: zaharul din sange cauzeaza un exces de insulina. Ficatul tau reactioneaza la acest lucru transformand cat mai mult zahar in grasime.
- dupa 40 de minute: absorbtia de cafeina e completa. Ti se dilata pupilele, iti creste tensiunea si ca raspuns, ficatul elibereaza mai mult zahar in sistemul circulator.
- dupa 45 de minute: corpul tau creste productia de dopamina, stimuland centrii nervosi ai placerii din creierul tau.
- dupa 60 de minute: acidul fosforic uneste calciul, magneziul si zincul din intestinul subtire, provocand o crestere a metabolismului.
- dupa 60 de minute: Proprietatile diuretice ale cafeinei intra in joc (iti vine sa urinezi). Evacuezi calciul, magneziul si zincul ce erau destinate oaselor, precum si sodiu, electrolit si apa.
- dupa 60 de minute,: Incepi sa fi iritabil, nervos si/sau lipsit de vlaga. Practic ai eliminat toata apa din Cola si odata cu ea, si o multime de elemente nutritive ce puteau fi folosite de catre organismul tau spre exemplu, in abilitatea de a te hidrata sau in intarirea oaselor si dintilor.
Toate acestea sunt urmate in orele urmatoare de o lipsa de cafeina.Simti nevoia sa mai bei o cola.Daca o bei te vei simti din nou revigorat. Dar cu ce pret?
Cu totii stim ca bautura asta e rea pentru organism si ca atatea teste au demonstrat-o...dar inca are mare cerere pe piata,din pacate.Eu nu beau bauturi carbogazoase foarte des in special Coca Cola insa nu sunt impotriva ei...asta e alegerea fiecaruia.Pentru comentarii si imtrebari folosititi rubrica de comenturi.

No comments:

Post a Comment