Thursday, April 3, 2014

32 Citate celebre din filme despre viață, dragoste și fericire

Filme si citate, o seara linistita si meditativa, reteta perfecta pentru a pune un memento pe peretele gandurilor noastre! Enjoy!


  1. Credem că cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla este să ajungem singuri. Nu este așa. Cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla este să ajungem înconjurat de oameni care ne fac să ne simțim singuri. – World’s Greatest Dad (2009)
  2. icon-citat-2Știi, vechi egipteni aveau o credință frumoasă despre moarte. Când sufletele lor ajungeau la intrarea în rai, paznicii le puneau două întrebări. Răspunsurile la acestea determinau dacă aveau voie să intre sau nu: “Ai găsit bucurie în viață?” “Viața ta a adus bucurie altora?” – The Bucket List (2007)
  3. Nu permite nimănui să-ți spună că nu poți face ceva. Nici măcar mie. Ai un vis, trebuie să-l protejezi. Oamenii care nu sunt capabili să facă ceva pe cont propriu îți vor spune că nici tu nu ești capabil. Vrei ceva, îl obții. Punct. M-ai înțeles? – The Pursuit of Happyness (2006)
  4. Dumnezeu ne-a creat pe toți, Sally. El nu face greșeli. – Door to door (2002)
  5. Și asta este un lider: sacrificiu. Clipele în care trebuie să se sacrifice pentru a conduce, prin propriul exemplu. Nu prin teamă sau prin milă. – Any given Sunday (1999)
  6. Să vorbești cu un cal este ușor, dacă îi înțelegi limba. Caii rămân aceeași din ziua în care se nasc până în cea în care mor. Sunt schimbați doar de modul în care oamenii îi tratează. – Seabiscuit (2003)
  7. De ce încerci așa de mult să semeni cu ceilalți, când te-ai născut să fii diferită? – What a girl wants (2003)
  8. Nu ești perfect și să-ți spun ceva: fata asta pe care ai întâlnit-o nu este nici ea perfectă. Întrebarea este dacă veți fi perfecți unul pentru celălalt. – Good Will Hunting (1997)
  9. Sper că vei trăi o viață de care să fii mândru. Iar dacă o să descoperi că nu este așa, sper că vei avea tăria să o iei de la capăt. – The Curious Case of Benjamin Button (2008)
  10. E nevoie de mult curaj ca să-ți înfrunți dușmanii. Însă ai nevoie de și mai mult curaj ca să-ți înfrunți prietenii. – Harry Potter (2001)
  11. Corpul unui om poate să îmbătrânească, dar în interior spiritul său poate rămâne la fel de tânăr. – Secondhand Lions (2003)
  12. Moartea pune capăt unei vieți, nu unei relații. – Tuesdays With Morrie (1999)
  13. Există o magie în luptele purtate dincolo de punctul în care mai putem rezista. – Million Dollar Baby (2004)
  14. Nu îmi este teamă că voi muri, îmi este teamă că nu am trăit suficient. La intrarea în fiecare școală ar trebui să scrie: “Viața este un loc de joacă sau nu este nimic“. – Mr. Nobody (2009)
  15. Să ajuți înseamnă să dai o parte din tine însuți cuiva care o acceptă bucuros și care are nevoie de acea parte. – A River Runs Through It (1992)
  16. Unii oameni nu pot crede în ei înșiși până când altcineva începe să creadă în ei. – Good Will Hunting (1997)
  17. Iertarea eliberează sufletul. Îndepărtează frica. De aceea este o armă așa de puternică. – Invictus (2009)
  18. Ce altă comndamnare poate fi mai grea decât cea pe care ne-o facem noi înșine atunci când nu mai putem inventa scuze? – What Dreams May Come (1998)
  19. Așa este, trecutul doare. Însă poți ori să fugi de el, ori să înveți din el. – The Lion King (1994)
  20. Nu îți poți trăi viața pentru alții. Trebuie să faci ceea ce este corect pentru tine, chiar dacă asta va răni uneori oamenii pe care îi iubești. – The Notebook (2004)
  21. Fă, sau nu fă. Nu există “încerc”.- Yoda, The Empire Strikes Back (1980)
  22. Nu lăsa vreodată teama de conflict să te împiedice să joci. – A Cinderella Story (2004)
  23. Nu m-am întors să-ți spun că nu pot trăi fără tine. Pot trăi fără tine. Însă nu vreau să o fac. – Jennifer Aniston, Rumour has it (2005)
  24. Nu poți schimba ceea ce sunt oamenii… fără a distruge ceea ce erau. – The Butterfly Effect (2005)
  25. Cei curajoși nu trăiesc pentru totdeauna. Însă cei precauți nu trăiesc deloc. – The Princess Diaries (2001)
  26. Cu toții suntem destul de ciudați. Unii dintre noi însă știm să o ascundem mai bine. – The Breakfast Club (1985)
  27. Nu ceea ce facem ne definește. Ce ne definește este cât de bine ne ridicăm după ce cădem. – Maid In Manhattan (2002)
  28. Cine salvează o viață, salvează o întreagă lume. – Schindler’s List (1993)
  29. Știi, uneori ai nevoie doar de 20 secunde de curaj nebun, Și, îți promit, ceva măreț va ieși de aici. – We bought a Zoo (2011)
  30. În fiecare noapte te scot din inima mea și în fiecare dimineață te găsesc acolo la loc. – English Patient (1996)
  31. Mama spunea mereu că viaţa e ca o cutie cu bomboane de ciocolată. Nu ştii niciodată ce surpriză te aşteaptă. – Forrest Gump (1994)
  32. Un perdant este cineva căruia îi este într-atât de frică că ar putea să nu câștige, încât nici măcar nu mai încearcă. – Little Miss Sunshine (2006)


No comments:

Post a Comment