Saturday, March 31, 2012

  • Utilizarea mierii in preparate fierbinti poate rezulta intr-un produs nesanatos pentru organism. Mierea este cel mai sanatos a fi consumata neincalzita pentru ca nu doar ca isi pierde din proprietati, dar poate deveni chiar periculoasa.
  • Motivul pentru care consumam miere in loc de zahar este pentru a obtine un produs mai sanatos si util pentru organism.
    miere
    Pentru a obtine un produs sanatos, nu folositi mierea in preparate pregatite termic sau preparate fierbinti pentru ca, odata ce a trecut de 40 grade, mierea si-a pierdut toate proprietatile curative si doar indulceste preparatul, deci devine la fel de folositor pentru organism ca si zaharul. Iar daca mai punem ca se degradeaza si rezulta o substanta toxica, cu atat mai mult trebuie sa evitam acest lucru.
    E adevarat ca, pana am aflat acest lucru de la socrul meu, foloseam mierea in ceai fierbinte atunci cand eram racita, o foloseam in lapte cald spre fierbinte. Insa de atunci, las ceaiul/laptele sa se raceasca pana ajunge la temperatura corpului si apoi adaug miere si/sau lamaie dupa caz.
    Ce trebuie sa retinem este urmatorul lucru: mierea NU trebuie incalzita peste 40 grade C, deoarece fructoza se degradeaza termic usor, rezultand o substanta toxica hidroximetilfurfural (HMF). Prin incalzirea mierii, se mai distrug enzimele, vitaminele si alti factori biologic activi valorosi, scazandu-i drastic virtutile nutritive si curative, asa ca la ce sens sa mai folosim mierea in prepararea vreunui desert sau aluat la cuptor?

No comments:

Post a Comment