Wednesday, March 21, 2012

Cine/ce ne face rau, de fapt?



 Este un subiect la care reflectez de ceva vreme, m-a inspirat, asa ca i-am raspuns pe loc, pe scurt, asa cum m-a rugat. Iata raspunsul meu:
Nu spun ca nu exista astfel de oameni, care te “fura” de energie, dar inainte sa vorbim despre protectie, ar fi bine sa intelegem cum functioneaza acest “mecanism”.
In primul rand, cineva te poate fura de energie prin gandurile si intentiile pe care le proiecteaza asupra ta sau, pur si simplu, datorita vibratiei joase pe care o emite.
Insa, daca cineva cu o astfel de vibratie apare in preajma ta, inseamna ca tu ai atras acea persoana. Ea nu ar fi fost acolo, daca nu ar fi rezonat la nivel energetic cu tine. Asadar, cand simti (pentru ca simti) ca ai o astfel de persoana langa tine, inainte sa te feresti de ea, intreaba-te ce din tine a generat-o acolo.
Apoi, am urmatoarea teorie vizavi de notiunea de “protectie”. Noi vrem sa ne protejam de ceva, dupa ce mai intai ne gandim ca acel ceva ne poate face rau. De fapt, nevoia de protectie vine din frica. Frica de a nu pierde ceva, de a nu fi atacati, raniti, vulnerabili, etc. Ne e teama si pentru ca noi credem ca energia ne este limitata. Astfel, se poate spune ca fricile noastre ne fac rau mai intai. Pentru ca frica va atrage prin rezonanta si mai multe motive de frica. Va genera ganduri si adevarate scenarii care sa fie in concordanta cu ea. Apoi va genera actiuni si experiente de asa natura, incat ajungem sa ne confirmam singuri ca da, am avut dreptate sa ne fie frica. Deci, cine/ce ne face rau, de fapt? Ceilalti, sau propria frica?
Acum, revenind la protectia potrivita in astfel de cazuri, cea mai buna, se intelege, este eliminarea fricii, de fapt inlocuirea ei cu iubire, cu ganduri frumoase, pozitive. Cand invatam sa ne uitam mai mult la ce e frumos in jurul nostru, atragem si mai multe lucruri frumoase. Cand devenim constienti de noi si de resursele noastre inepuizabile, nu ne va mai fi teama.
Cel mai important insa ramane adevarul. E important sa alegem langa cine stam, in functie de cum simtim. Sa nu ne lasam spatiul invadat de plangerile persistente ale altora. Sa spunem adevarul, sa facem alegeri dupa cum ne dicteaza inima, sa fim noi insine. Astfel, ne manifestam puterea infinita din noi si nimeni si nimic nu ne poate atinge. In felul acesta, suntem in flux, iar noi devenim un canal energetic. Si nu mai avem sentimentul de insuficient, slab, devitalizat. Pentru ca, doar atunci cand crezi ca resursele tale sunt limitate, te poti teme ca cineva iti poate lua ceva, chiar si energie.

No comments:

Post a Comment